Kategoriarkiv: Ute

Framsida hus – del 1

Framsidan av huset har inte fått så mycket fokus här på sidan. Vi har varit lite tveksamma hur vi vill göra och skjutit lite på det – men nu äntligen har vi bestämt oss och saker börjar hända!

Framsidan ligger mot söder och de (få) dagarna solen står på och det inte blåser storm här ute – DÅ är det helt underbart att befinna sig på framsidan. Så vi tänkte att vi skapar en ganska grön och välkomnade framsida med en uteplats. Det kommer växa fram 12m upphöjda rabatter som vi bygger i tryckimpregnerat trä. Vi kommer då också få en mer avgränsad känsla mot vägen. Singel kommer läggas ut och möbler kommer placeras. Fortsättning följer…

framsida renovering 1framsida renovering 3

framsida renovering 2

framsida renovering 4

framsida renovering 5framsida renovering 7

framsida renovering 8

framsida renovering 9

 

Trädgård del 1

Ni vi köpte huset såg man inte mycket av trädgården för alla skjul och bråte. Nu efter ett år börjar man verkligen se potential till en stor härlig trädgård. Ni som följt med oss vet att vi vann en tävling som Burlöv Center anordnade (läs mer här) och vi har nu fått vår skiss över trädgården.

Här nedan ser ni en del av den;

trädgård1

Så under augusti/september har det varit trädgårdsarbete som har varit i fokus. Vi fick börja med att dra av hela trädgården, marken var väldigt ojämn och det var fortfarande väldigt mycket bråte som låg kvar. Även häcken tog vi bort för att att sätta upp ett plank istället.

trädgård2

trädgård3

trädgård4

Kändes sådär kul att komma ut till ett lerfält!

trädgård5

Här förbereder vi inför parkeringen och sten.

trädgård6

Men efter några dagar började man se en trädgård ta form!

trädgård7

fortsättning följer…