Kategoriarkiv: Före/Efter

Garderober sovrum del 1

Jag tänker alltid till en extra gång när det kommer till hur man kan maximera förvaring i ett rum på bästa sätt. Personligen föredrar jag inbyggd/platsbyggd förvaring och så blev det även med garderoberna i vårt sovrum.

Före;
Renovering sovrum 4
Väggen mellan rummen rev vi för att kunna placera den nya väggen exakt där vi ville ha den.
Renovering sovrum 5

Renovering sovrum 6

Renovering sovrum 7
Som ni ser på bilden nedan flyttade vi väggen bakåt för att de nya garderoberna inte ska sticka ut i rummet.
Renovering sovrum 8

….fortsättning följer….

The hotel

Ni som följer oss på instagram (@byggdamm) såg att sovrummet är vårt nästa projekt. Det har inte varit någon ”hotel feeling” här inte men det ska det bli ändring på!

Före;

Fönster sovrum

Nya mindre fönster, golvvärme och nytt golv;

Renovring sovrum

Lite färg (alcro – lovart) i rummet;

Sovrum före 2

Det är ganska mycket fix kvar (tavlor,belysning,textil,växter mm) så fler bilder kommer så småningom.

Måla om.

Efter en vecka i Spanien följt av några sjukdagar tog vi ett ryck här hemma och fick lite färg på väggarna. Jag älskar att man kan förändra ett helt rum med lite färg. För oj vilken skillnad det blev i köket och vardagsrummet.

Färgen som vi valde heter sommarregn ( passande just nu) från Alcro.Målning 2

Målning 1
Före:
Målning 3
Efter; 
Målning 4

 fortsättning följer…

Köket är klart!

Ja som rubriken lyder så är vårt kök nu klart ( om man bortser från lite täckskivor och lister som ska upp men det är ju det stora hela som räknas eller hur 😉 ) vilket är otroligt skönt! Vi har inte fått materialet som vi beställt till vår ”kaffehylla” så det hoppas vi kommer snart, för det kommer bli pricken över i:et!

Köket före;
Kök före 1Kök före 2Köket efter;
Köksrenovering klart 1.jpg
Stenskivan gjorde vi lite djupare som ni ser bakom vasken. Några extra centimeter kan göra stor skillnad för arbetsytan. Det är ju väldigt trevlig att både äta & umgås i ett kök – så en ekskiva & två stolar blev en perfekt sittplats.  Köksrenovering klart 2Vi valde att sätta handtagen till höger på alla underskåp som ni ser på bilden nedan, en liten detalj som gjorde väldigt mycket.  Köksrenovering klart 3Köksrenovering klart 5

Väggen med kyl/frys/ugn mm har jag inte fotograferat ännu – den får ni se när vår ”kaffehylla” är klar! Stolarna är från HAY & lampan hittade jag på Gekås.

Vill ni se lite mer från vår köksrenovering hittar ni det härhär här

Badrum del 2 – slutresultatet!

Nu äntligen har vi gjort helt klart vår lilla badrum. Badrum tar oftast längre tid än man tror – det är många steg som ska följas och det är viktigt att allt blir fackmässigt rätt utfört. ( Linus har våtrumsbehörighet ) Det vi har gjort i stora drag är följande;

– väggar har rivits och byggts upp

– avlopp/vattenrör och el har dragits om

– det har planerats och gjorts inköp av material

Det är Linus som fått välja material/stil ( sen har jag satt en touch av piff ) så det är han som ska ha cred för slutresultatet. Målet var manligt och lite hotellkänsla – tycker ni han lyckats?

Före;
Före gästbadrum

Efter;GästbadrumGästbadrum 2Detalj gästbadrum 1.4Detalj gästbadrum 1.3Som ni ser på bilden till vänster har vi använt oss utav en rostfri list för att få snyggare hörn runt fönsterpartiet. Lite jobb var det men resultat blev riktigt bra! 

Ha en härlig kväll!

Öppna upp!

Man glömmer så snabb hur det såg ut innan man gick igång med renoveringen – därför är det så kul att kunna gå tillbaka och titta på före och efter bilder. Här nedan ser ni väggen mellan köket och vardagsrummet som vi rev för att göra rummen mer tillgängliga för varandra, en väldig enkel lösning men som gjorde en stor förändring. Innan var man tvungen att först gå ut från köket, sen hallen för att sedan ta sig vidare till vardagsrummet – nu flyter kök och vardagsrum ihop på ett naturligt sätt.

TIPS! Tänk till en extra gång innan ni går bananaz och river alla väggar för att få en ”öppen känsla” i ett rum – ibland kan det resultera för öppna ytor som kan göra det svårmöblerat. VardagsrumrenoveringVardagsrummet före: Vardagsrum renovering föreVardagsrummet efter, här ser ni även det färdiga resultatet av golvetVardagsrum renovering efter

 

Badrum del 1

Nu äntligen har vi blivit klara med vårt lilla badrum – som vi skrev innan så har det ändrat sig lite från vad vi tänkte från början men vi är väldigt nöjda med resultatet.Dusch renoveringLägg ut några alternativ innan så att ni ser hur det kommer se ut i det stora hela;BadrumsrenoveringVi valde samma stora mörkgråa plattor både på golv och väggar;Badrumsrenovering 2Nivådistanserna som ni ser nedan är väldigt smarta för att få en jämn nivåutjämning samt en snygg foglinjeBadrumsrenovering 3fortsättning följer… 

Mat snart?!

Allt golv är lagt och köket är på plats – nu väntar vi bara på vår bänkskiva och så ska ”kaffehyllan”  byggas!

Alla som satt ihop ett kök från IKEA vet vad denna bild betyder…tålamod 🙂 Det tog ca 5 kvällar och en helg att få ihop detta. Köksrenovering 1
Köksrenovering 2Köksrenovering 3Köksrenovering 4Köksrenovering 5

 

Fortsättning följer….