månadsarkiv: augusti 2015

Bröllopsinspiration – Bordsdekoration

Lite mer bröllop då!

Bordsdekoration är så otrolig kul att planera och jag ( Linus var inte så intresserad av just detta inslaget, hmm) bestämde mig ganska snabbt hur det skulle se ut på borden. Färgerna som jag utgick från var brunt och grönt.

Så om vi börjar med blomsterdekorationen – väldigt lätt att göra och blommorna stod i veckor efter. Jag köpte trälådor från jula och några oasis från en lokal blomsterbutik. Plast häftade jag fast i botten och en bit upp på kanten av lådan för att sedan lägga ner med den blöta oasisen. Sen är det bara att snitta blommorna och sticka ner dem hur man vill. De enda blommorna som jag köpte var rosorna och de rosa pionerna, resten plockade jag i min systers trädgård ( tack för det sis ).

Bröllopsdekoration 5Bröllopsdukning 1
Servetterna gjorde vi av vanliga kökshanddukar som vi sydde om. Menyerna och bordsplaceringskorten gjorde jag i photoshop som jag sedan skrev ut på tjockt brunt papper. Bordsplaceringskorten satte jag sedan fast med en rosett i en liten välkänd spritflaska. ( det var kul att så många tog med sig sin bordsplacering som ett minne). Vita lakan från IKEA blev dukar (ett tips är att stryka dessa, det ser så mycket bättre ut) och löparna gjorde jag av juteväv.

Bröllopsdukning 3 Bröllopsdukning 4
Hoppas att ni fick lite inspiration till er stora dag!

Bild: Emil Leonardi & privata

Tapet eller inte

Sitter och planerar vårt sovrum, ska vi satsa på en tapet eller ska vi måla i någon härlig lugn färg?! Hmm, jag har tittat runt lite på olika tapeter men inte hittat något som känns bra. Har ni några tips på var man kan hitta snygga tapeter till sovrummet?

I vårt förra sovrum målade vi endast väggarna och taket där vi hade vår garderob. Vi köpte även två stycken Tarva som vi sågade av benen på och målade de i samma kulör som väggen för att göra det mer effektfullt. Tarva sängstomme fick även den bli blå. 

ikea garderob
Till vänster – vårt förra sovrum, till höger – inspiration från IKEA.

Bröllopsinspiration – Planering & Lokal

Bröllop!

Jag älskar att planera och styra upp fester. Vårt bröllop planerade vi till och från under ett år. Allt från vilka färger, upplägget på maten,maten, dekoration till de små detaljerna som gjorde det till vårt bröllop. Det var otroligt mycket jobb bakom – men det var så värt det!

I detta inlägg tänkte jag berätta var vi hämtade inspiration till vårt bröllop och våra tips för att göra bröllopslokalen lite roligare.

Det jag tycker är viktigt innan man börjar planera är att bestämma sig för vilken stil och färg man vill gå efter. Prata med varandra och bestäm tillsammans. Efter det är det bara att slänga sig in i bröllopsvärlden och leta inspiration.

BröllopsinbjudanDet finns en uppsjö med härliga inbjudningar som man kan göra själv. Lite datorkunskap, papper och en skrivare kommer man långt med. Blanda material för att ge liv till er inbjudan, jag använde mig utav ett band & bitar från en fjädersparris, se ovan. 

Så var kan man då hitta inspiration?! Det finns otroligt många amerikanska sidor som är helt fantastiska, två som jag rekommenderar är stylemepretty & greenweddingshoes (fyll gärna på med fler i kommentarsfältet). Även Pinterest bjuder på en hel del inspiration. Nu pratar vi ju bröllop med otroliga miljöer/lokaler, väldigt uppstyrda fester och med oändliga budgetar. Men att leta inspiration kostar ju inte något.

Den röda tråden för oss var ”barn wedding”. Det var inte lätt att hitta en ”lada” i Skåne men tillslut hittade vi en festlokal som vi gjorde om. Lokalen är väldigt stor så vi delade av den för att få olika rum, ett rum där vi åt och ett rum till dans/barhäng. Lösningen var att köpa bomullsväv och sy längder för att sedan hänga upp dem i en vajer. ( tänk på att köpa ganska mycket tyg om ni ska ”vecka gardinerna”) 

Det är ju inte ett ”barn wedding” om man inte har ljus hängande ner från taket. Jag letade i flera veckor efter långa ljusslingor som man kunde köpa i Sverige men hittade inte några. Till slut hittade jag en leverantör från Kina som hade 50m långa ljusslingor i LED och beställde två – 100 meter sladd & 600 lampor senare var jag nöjd. När det blev kväll var det otrolig mysigt att sitta under dessa. Vi flyttade även dit bl.a en soffa och annat pynt vilket gjorde att lokalen kändes mer personlig.

Bröllopsinredning
Bild: Emil Leonardi (ska ni gifta er kan vi varmt rekommendera Emil som er bröllopsfotograf)  

För att folk inte skulle missuppfatta att de var på vårt bröllop gjorde vi en stor skylt med våra initialer 😉 Grunden till skylten var att vi ville ha något annorlunda bakom oss och tyckte detta var en rolig idé. Det blev väldigt effektfullt med de stora bokstäverna och det finns många fina bilder på oss tillsammans med skylten.

IMG_3061

Skylten gjorde min pappa, vill ni göra något liknade;

 

Jag hoppas att ni hittat lite inspiration i detta inlägg, våga ta ut svängarna och se till att göra det personligt! I vårt nästa bröllopsinlägg berätta vi mer om hur vi gjorde vår bordsdekoration.

Ha en härlig söndag!

Hallen!

I vårt förra inlägg där ni såg vårt lilla badrum ta form, ser ni kanske inte att vi har förlängt badrummet lite…men det har vi. Detta gjorde vi för att få plats med en dusch samt få en rakar linje i vår hall. Det är kanske svårt att se så jag märkte ut det på bilden nedan:

före
Renovering Hall

efter
Renovering Hall 2

 

Renovering av råvind

Just nu är vi igång med att dra om avlopp i huset, både kök och badrum ska flyttas så allt ska dras om. Det är lite jobb med detta eftersom vi drar allt under huset men det är det värt. ( Enligt mig iallfall, Linus är dock inte lika glad att behöva krypa under huset 😉 )

Så under tiden vi gör detta tänkte jag bjuda på en liten tillbakablick – kommer ni ihåg råvinden som vi köpte och delade av?! Låt oss presentera den lilla lägenheten. Med sina 40 kvadrat bjuder den på ett loft, sovrum, vardagsrum & kök. Compact living deluxe!

Som sagt har vi inte så många bilder på denna renovering men här kommer två ( här ser ni vardagsrummet ) Renovering av råvind 4

Köket placerades mellan en yttervägg och en innervägg som vi putsade upp. Det är väldigt charmigt att inte alla väggar är helt släta. Renovering av råvind 2

Ljuset i denna lägenhet blev helt fantastiskt då vi satte in sex takfönster och det vitmålade golvet hjälpte verkligen till. Här nedan ser ni vardagsrummet & även trappan som gick upp till det lilla loftet. ( det fanns även ett litet glasgolv på loftet som man tyvärr inte ser på bilderna)Renovering av råvind 3

Sovrummet låg ganska privat då vi delade av det från vardagsrummet genom att placera toaletten i mitten av lägenheten. Renovering av råvind1Bilder: Våningen&Villan

Denna lägenhet blev otroligt mysig och är än idag en favorit.
Nu blir det en runda till Sysav –  ha en härlig lördag!

Före & Efter Rivning

Nu har vi kommit en bit på vägen med rivningen! Planlösningen kommer ändras, så några väggar har fått rivas och andra kommer att byggas upp. Så vad har vi gjort?! Jo;

Vi har öppnat upp mellan köket och vardagsrummet för att få en luftigare och rymligare känsla;Renovering vardagsrum

Även hallen har blivit lite rymligare; (vi kommer dock att ta en bit av hallen för att göra toaletten större)
Renovering Hall

Gästtoaletten åkte ut;
Renovering liten toalett

Även det stora badrummet rev vi ut;Renovering badrum

Ni som sett filmen när vi rev ut köket känner ju igen detta;
Renovering kök

Vi rev väggen mellan två rum; ( en ny vägg kommer att monteras upp mellan sovrummet & badrummet framöver, ja ni ser vårt blivande badrum 😉 Renovering sovrum-badrum

Öppnat upp ett gammalt dörrhåll, för att gå tillbaka till den ordinarie planlösningen med två sovrum;Renovering sovrum

Rivit ut garderoberna i groventrén; ( förvaringslösningen i hallen kommer bli platsbyggd Renovering groventré


Nu längtar man väldigt mycket efter att få sätta igång med köket/badrum/material/mm. Man längtar ju inte direkt mindre när man ser hur snyggt Daniella gjort i sitt kök! Wow!